Från dentallabb till 2 rum & kök på fyra veckor

Kan man bo i ett gammalt dentallaboratorium? Efter att vi har varit där – absolut. Tidigare under året fick OAT Utveckling i uppdrag av Ernst Rosén att totalrenovera ett dentallaboratorium i Annedal. Lokalen är nu en ljus och fräsch tvårumslägenhet på 68 kvadrat. Följ med bakom kulisserna och hör vad projektledare Martin Andrén, snickare och samordnare Mathias Hagström samt Ernst Roséns förvaltare Johan Östling har att säga om processen.

OAT Utveckling tar alltid ett totalansvar för en renovering med ständigt fokus på prickfritt hantverk och hög service. Det här projektet är inget undantag. Samarbetet mellan OAT och Ernst Rosén sträcker sig många år tillbaka i tiden. Johan Östling, beställare och kontaktperson på Ernst Rosén, är mycket nöjd med resultatet – som alltid.

“När vi anlitar underleverantörer är det viktigt att tidplan hålls och kvaliteten i utfört arbete är hög, på vilka båda OAT alltid levererar”, säger Johan.

“Vi har fått det bekräftat från beställaren att vi håller en hög klass på våra projekt med väldigt få besiktningsanmärkningar och riktigt bra resultat. Det är ju det man brinner för och det är inget märkvärdigt för oss att få det. Däremot är det väldigt roligt att höra!”, kommenterar Martin Andrén, projektledare och ansvarig för OAT Utveckling.

Sedan Martin började på OAT år 2017 har han hunnit projektleda en och annan renovering tillsammans med Ernst Rosén. Vad som ligger bakom ett framgångsrikt projekt sammanfattar han med OAT: ordning, ansvar och tillit.

“Vi håller ordning och reda på arbetsplatserna, vi tar ansvar för alla delar i processen och våra kunder kan lita på att vi levererar i tid med hög kvalitet. Vi är alltid väldigt noggranna med deadlines”, berättar Martin.

Att ta ansvar har många lager. Givetvis handlar det om att ta ansvar för att nå enastående resultat, men det handlar även om såväl socialt som miljömässigt ansvar. När vi är på en arbetsplats ser vi till att etablera en god relation med fastighetsskötare i området och att inte störa befintliga hyresgäster. Vi arbetar även hållbart genom noga avvägda och slitstarka materialval som ska vara länge och begränsar transporter till ett minimum.

“Det handlar om att tänka hållbart på sikt i alla led, framförallt i förvaltningssyfte”, säger Martin.

Mathias Hagström är snickare på OAT och har även varit samordnare ute på fältet i projektet. Kvalitetsaspekten i OAT:s arbete beskriver Mathias som någonting centralt, inte bara för vårt erbjudande utan även för hans egen upplevelse av jobbet.

“Man ska kunna lämna ett arbete med ett bra resultat, gott samvete och nöjd kund. Helt enkelt veta att man gjort ett bra jobb. Det är jätteroligt att få möjligheten att utföra arbeten med hög kvalitet”, konstaterar Mathias.

Med bra resultat, gott samvete och nöjd kund har vi lämnat lägenheten och hoppas innerligt att den som nu ska bo där kommer att känna sig som hemma.

Letar du efter en kvalitetsmedveten och hantverksskicklig totalleverantör till ditt nästa projekt? Eller är du bara nyfiken på vad OAT Utveckling kan göra för dig? Kontakta Martin!

Kontakta
Martin Andrén

Mobil: 0708-93 49 40
E-post: martin@oatgruppen.se